مجتمع فنی کلیک نو برگزار کننده ی دوره های تخصصی فنی و مهندسی
در فرهنگ معاصر انگلیسی-فارسی (باطنی،۱۳۸۸) واژههای پداگوژی، پداگوژیک، پداگوژیکال پداگوژیکالی به ترتیب تعلیم و تربیت یا آموزش و پرورش، تربیتی یا آموزشی، از لحاظ آموزشی و واژه پداگوگ معادل معلم سخت گیر و مقررارتی ترجمه شده است
بهترین تعریفی که تاکنون از یادگیری شده است مربوط به “هیلگارد و مارکیز” است که در کتاب شرطی سازی و یادگیری (۱۹۶۸) آمده است. این تعریف به قرار زیر است:
"یادگیری یعنی ایجاد تغییرات نسبتاً پایدار در رفتار بالقوه یادگیرنده، مشروط بر آن که این تغییر بر اثر اخذ تجربه رخ دهد."
پداگوژی و تعلیمات سرپرستی نام یکی از دورههای حرفهای در سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور ایران است. این سازمان خود بخشی از وزارت کار و امور اجتماعی است.
این دوره حرفهای از چهار دوره آموزشی تشکیل شده است:
الف - دورههای پداگوژی برای مربیان تازهاستخدام و دورههای بازآموزی و ارتقا مهارت برای مربیان شاغل.
ب - دورههای ویژه برای مربیان و کارکنان سازمانها و نهادها بر حسب تقاضا.
ج - دورههای پداگوژی مربوط به مربیان که در دورههای کاردانی و کارشناسی شرکت مینمایند
د - اجرای همایشهای تخصصی دورههای آموزشی
شما بعنوان يك مربي، استاد و معلم در حركت نوين و رو به رشد آموزش علوم و مهارتهاي فني كه لازمه زندگي امروزي است نقش ارزنده اي داريد. اين مهارتها به منظور رفع نيازها و نارساييها در مراكز آموزشی و صنعتي، آموزش داده مي شوند كه مهمترين مشخصه آن همسو بودن با نيازها و كمبودهاي جامعه و صنعت است.به عبارتي مي توان گفت كه بهترين شكل انتقال اين مهارتها آموزش هاي كاربردي است.در هر حال اين وظيفه شماست که به عنوان يك مربي يا استاد يا معلم بذرهاي دانش و معلومات كاري و مهارتهاي اساسي را در دل خاك استعدادهاي فراگيرانتان كه صرفاً به راهنمايي هاي شما اعتماد دارند بكاريد.
در روزهاي اول كار تدريس خود، شايد با مشكلات بسياري روبرو شويد يا بعد از گذشت چند سال از آموزش و تدريس در كلاس درس هنوز با مشكلاتي مانند عدم برقراری ارتباط درست با فراگيران ، يا نارضایتی فراگيران از نحوه تدريس شما،يا بازدهی پایین تدریس و….مواجه باشید. اينها همه مشكلاتي هستند كه كم و بيش ما مربيان و استادان در حين تدريس و آموزش با آنها روبرو هستيم.
يك مربي يا استاد يا معلم و يا هركسي كه مشغول آموزش نونهالان و جوانان و دريك كلام آينده سازان جامعه است بايد به نكات مهم و بسيار حساس در عين حال انكار ناپذير توجه داشته باشد تا اطلاعات مورد نياز فراگيران را به بهترين شكل و كامل به آنها منتقل نمايد. و در آخر چطور يك مربي بايد مورد ارزيابي قرارگيرد يا مربي چطور مي تواند خود را ارزيابي نمايد.
يك مربي بايد تيپهاي مختلف كلاس خود را شناسايي و راه حلهاي درست و منطقي جهت برخورد با اين نوع فراگيران را بداند تا بتواند يك محيط مطلوب و مفيد بوجود آورد. تا فراگيران از نشستن در كلاس لذت ببرند و شما هم خستگي را احساس نكنيد. برای دستیابی به این منظور از شیوه های نوین تدریس استفاده می شود که در اصطلاح "پداگوژی" نام دارد.
«پداگوژی» در گذشته هنر و علم تربیت کودکان بود و اغلب مترادف با واژه تدریس یا تعلیم و آموزش به کار برده میشد. اکنون «پداگوژی» مفهوم گستردهتری یافته است و در موارد مختلفی به کار میرود از جمله؛ علم، اخلاق، فلسفه علمی، فنون مختلف و آفرینش آثار زیبا. اما مهمترین دستاوردی که از پداگوژی انتظار میرود، این است که فراگیران با این روش به جای اینکه نگرش و مهارتهای خود را مستقیما از معلمان خود دریافت کنند، بتوانند با راهنمایی معلمان، به کشف و نوآوری برسند و یاد بگیرند که به چه دانشی، نگرشی و یا مهارتی نیازمندند و چگونه و از چه راهی میتوانند آن رابه دست آورند.
پداگوژی هنر یا علم وجودی یک معلم است. این اصطلاح عمومأ به استراتژی ها یا راهبردهای آموزش مربوط می شود، که برخی ها ازآن به عنوان سبک یادگیری نیز یاد می کنند.پداگوژی که در در لغتنامه ها از آن به معنی "روش آموزگاری"، "فن تعلیم"، "علم تعلیم" ترجمه شده، گهگاهی هم به عنوان استفاده صحیح ازراهبردهای آموزشی در جریان فرایند یاددهی و یادگیری نیز تعریف می شود. برای نمونه، پائلو فریر، از روش آموزشی بزرگسالی خود به عنوان پداگوژ انتقادی یاد می کند.
در ارتباط با استراتژی های آموزشی، اعتقادات فلسفی خود معلم از آموزش بوسیله دورنمای دانش و تجارب شاگردان، موقعیت های شخصی و محیطی و نیز اهداف یادگیری که از طریق تعامل دانش آموزان و معلمان تنظیم می گردد، اداره می شوند.
هدف نهايي، از كاربست الگوي تدريس پداگوژیک يادگيري از طريق همياري و دستيابي به فعاليتهاي عالي ذهني است.يادگيري از طريق همياري كه در شروع اين قرن ازطرف جان ديويي مطرح شد، در چند سال اخير از بحثهاي دائمي آموزش شده است.
به این ترتیب، فراگیران وارد فرآیند کشف، نوآوری و در یک کلام، خلاقیت میشوند و اینجاست که هنرها و از جمله مهمترین و بهترین آنها برای دستیابی به این هدف،وارد میدان میشوند و «تئاتر پداگوژیک» مفهومی کاربردی و نوین پیدا میکند.
Instagram:@MFClickNo
Telegram:@MFClickNo
www.new-click.ir
تلفن تماس جهت هماهنگی:04133377363_04133377474_04133377475
نشانی: تبریزخیابان آزادی نرسیده به زیر گذرمارالان از سمت آبرسان پلاک 106 طبقه دوم
مجتمع فنی کلیک نو برگزار کننده ی دوره های تخصصی فنی و مهندسی و دوره های آزاد می باشد. نظیر دوره های :
فناوری اطلاعات ITو شبکه
رباتیک
مدیریت و صنایع
صنایع خودرو
مکانیک
نفت و گاز و پتروشیمی
متالوژی
جوشکاری و بازرسی جوش
صنایع چوب
صنایع شیمیایی تاسیسات
بهداشت و ایمنی
هنرهای تجسمی
عمران
نقشه کشی
معماری
امورمالی بازرگانی و اداری
حسابداری
خدمات آموزشی
زبان تخصصی
برق الکترونیک
سخنرانی و فن بیان
بورس